Το αυτόνομο ρομπότ της Ford διευκολύνει τους εργαζόμενους της εταιρείας

Παραδίδει εξαρτήματα στον κατάλληλο σταθμό εργασίας και δεν αφήνει περιθώριο λάθους, εξοικονομώντας πολύτιμες εργατοώρες.


Το αυτόνομο ρομπότ της Ford διευκολύνει τους εργαζόμενους της εταιρείας | to10.gr

Ένα αυτοκινούμενο ρομπότ με το όνομα Survival βοηθά τους εργαζόμενους της Ford στο εργοστάσιο της Βαλένθια στην Ισπανία. Έχει την ικανότητα να μεταφέρει εργαλεία και εξαρτήματα, να αποφεύγει εμπόδια και να αλλάζει διαδρομή, αν κάτι το εμποδίσει.

Το ρομπότ δεν αντικαθιστά εργατικά χέρια στη μονάδα, αλλά απελευθερώνει μέχρι και 40 εργατοώρες καθημερινά, επιτρέποντας στους εργαζόμενους να αξιοποιούν τον χρόνο τους σε πιο περίπλοκες εργασίες.

Διαθέτει 17 θυρίδες για τη συγκράτηση υλικών διάφορων διαστάσεων και βάρους και για την αποφυγή των σφαλμάτων, το σύστημα των θυρίδων ανοιγοκλείνει αυτόματα, άρα κάθε εργαζόμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που απευθύνονται σε αυτόν ή στον τομέα του.

Ο Survival δεν είναι το μόνο έξυπνο ρομπότ της Ford, καθώς υπάρχει τόσο το Robutt όσο και τα co-bots στην Κολονία. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία LiDAR (Light Detection and Ranging), που εντοπίζεται και σε πρωτότυπα, αυτόνομα οχήματα της Ford.

Πηγή: Ford

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο