Διασυνδεδεμένα οχήματα για εύρεση χώρου στάθμευσης

Η Ford και η Vodafone δοκιμάζουν μια νέα τεχνολογία που βοηθά τους οδηγούς να βρουν γρήγορα θέσεις στάθμευσης.


Διασυνδεδεμένα οχήματα για εύρεση χώρου στάθμευσης | to10.gr

Σε πόλεις όπως το Λονδίνο και τη Φρανκφούρτη, εκτιμάται πως ένας μέσος οδηγός σπαταλά έως και 67 ώρες τον χρόνο ψάχνοντας θέση στάθμευσης, με το κόστος να φτάνει τα €1.250. Αυτή η δραστηριότητα ευθύνεται για το 30% της κίνησης στην πόλη.

Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι ο μικρός αριθμός θέσεων στάθμευσης, καθώς όπως δείχνουν έρευνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, η πληρότητα αυτών ανέρχεται μετά βίας στο 50%.

Ως εκ τούτου, οι Ford και Vodafone δοκιμάζουν μια νέα τεχνολογία στα διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα, διευκολύνοντας τους οδηγούς να βρουν θέσεις στάθμευσης. Η τεχνολογία ονομάζεται Parking Space Guidance και όταν το όχημα κινείται στην πόλη, λαμβάνει πληροφορίες από τον δρόμο και τις θέσεις μέσω ενός κεντρικού συστήματος και έτσι ο οδηγός μπορεί να βρει εύκολα και άνετα να παρκάρει.

Κάποιες άλλες λειτουργίες από εκεί και πέρα, που έχουν δοκιμαστεί από τις Ford και Vodafone, είναι οι παρακάτω:

Parking Space Guidance-Γίνεται γνωστός ο χρόνος αλλαγής απόχρωσης του φωτεινού σηματοδότη και έτσι ο οδηγός μπορεί να μειώσει την ισχυρή πέδηση, την πυκνή κυκλοφορία και την κατανάλωση, αλλά και να προσαρμόσει την ταχύτητά του.

Tunnel Information System-Ενημερώνει για τα κωλύμματα λωρίδων, τα όρια ταχύτητας και τα αργά κινούμενα οχήματα σε σήραγγες.

Vario Display-Γίνονται γνωστά μεγάλα γεγονότα, όπως συναυλίες ή ποδοσφαιρικοί αγώνες και ως εκ τούτου ο οδηγός μπορεί να ακολουθήσει διαφορετική πορεία.

Traffic Control Systems-Μειώνεται η πυκνή κυκλοφορία, προσαρμόζοντας την ταχύτητα του οχήματος ανάλογα με τα όρια στον αυτοκινητόδρομο.

Smart traffic sign transmission-Μεταφέρει στο όχημα πληροφορίες των σημάτων οδικής κυκλοφορίας, όταν ο καιρός για παράδειγμα δεν είναι καλός και ο οδηγός δεν χάνει σημαντικές πληροφορίες.

Bad weather warning-Αν ενός οχήματος οι υαλοκαθαριστήρες λειτουργήσουν και αφού έχουν εντοπίσει νερό στο παρμπρίζ, ενημερώνονται όλα τα άλλα «παρόμοια» οχήματα για τις συνθήκες που επικρατούν.

Πηγή: Ford

Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο