Νέα Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport

Για πρώτη φορά ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις και πρόκειται για τις Trackday και Competition.


Νέα Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport | to10.gr

Η Porsche παρουσιάζει τη νέα 718 Cayman GT4 Clubsport. Μάλιστα, για πρώτη φορά ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο έρχεται σε δύο εκδόσεις και πρόκειται για τις Trackday και Competition. Η πρώτη αφορά φιλόδοξους ερασιτέχνες οδηγούς αγώνων και η δεύτερη εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα.

Στην εξέλιξη της νέας Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, μεγάλη βάση δόθηκε στον καλύτερο χειρισμό και τους γρηγορότερους γύρους, χρησιμοποιώντας βιώσιμα υλικά. Το αμάξωμά της λοιπόν αποτελείται από σύνθετο υλικό φυσικών ινών.

Οι θύρες του οδηγού και του συνοδηγού, αλλά και η πίσω πτέρυγα είναι κατασκευασμένα από μίγμα οργανικών ινών που προέρχεται κυρίως από αγροτικά υποπροϊόντα, όπως οι ίνες λίνου ή κάνναβης και έχουν παρόμοιες ιδιότητες με τις ίνες άνθρακα όσον αφορά στο βάρος και την ακαμψία.

Ο κινητήρας είναι ένας 6κύλινδρος σε σειρά 3,8 λίτρων, ισχύος 313 kW (425 hp). Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, είναι κατά 40 ίππους πιο ισχυρός και η μετάδοση αφορά ένα δίδισκο 6τάχυτο κιβώτιο, όπως επίσης ένα μηχανικό μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα. Η εμπρός ελαφριά ανάρτηση έχει παρθεί από την 911 GT3 Cup, ενώ το σύστημα φρένων περιλαμβάνει δίσκους 380mm. Το συνολικό βάρος του οχήματος ανέρχεται στα 1.320 κιλά και εφοδιάζεται με κλωβό ασφαλείας, αγωνιστικό κάθισμα τύπου bucket και ζώνη έξι σημείων.

Η έκδοση Trackday έχει μη ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Διαθέτει ABS, ESC και traction control, τα οποία διορθώνουν τα λάθη, αλλά μπορούν να απενεργοποιηθούν. Επίσης, υπάρχει κλιματισμός, έξοδος διαφυγής από την οροφή, πυροσβεστήρας και δεξαμενή καυσίμου ασφαλείας 80 λίτρων, προδιαγραφών FT3. Έλεγχοι μπορούν να γίνονται σε όλα τα Porsche Centre και η τιμή του οχήματος είναι 134.000 ευρώ συν φόρους.

Όσον αφορά στην έκδοση Competition, η ανάρτηση είναι τριών σταδίων. Η ασφαλείας δεξαμενή καυσίμου είναι 115 λίτρων, κατάλληλη για μεγάλους σε απόσταση αγώνες. Η αναλογία πέδησης μπορεί να διαμοιραστεί στον εμπρός ή τον πίσω άξονα και το σύστημα γρύλων με αέρα εξασφαλίζει γρήγορα pit stop. Το εύκολα αφαιρούμενο τιμόνι, από την 911 GT3 R, παρέχει διάφορες ρυθμίσεις στον οδηγό, με την ασφάλεια να αυξάνεται χάρη στο αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης. Η τιμή ανέρχεται στις 157.000 ευρώ συν φόρους.

Οι παραγγελίες στις ομάδες και τους οδηγούς μπορούν να γίνουν άμεσα, με τα οχήματα να παραδίδονται από τον Φεβρουάριο του 2020.

Πηγή: Porsche

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο