Διάψευση Αυγενάκη για «ανυπόστατο ρεπορτάζ» για τον Περέιρα

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, διέψευσε και επίσημα δημοσίευμα που έκανε λόγο για επιθυμία του να συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον Περέιρα και για... άκυρο από UEFA, FIFA.


Διάψευση Αυγενάκη για «ανυπόστατο ρεπορτάζ» για τον Περέιρα | to10.gr

Η «είδηση» που δημοσιεύτηκε το πρωί της Τετάρτης, ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης έφαγε… άκυρο από UEFA, FIFA στην πρόσκληση για συνάντηση που απηύθυνε στον πρόεδρο της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, προκάλεσε απορίες. Κυρίως, διότι ήδη ο υφυπουργός Αθλητισμού και μέλη των υπερκείμενων δυνάμεων του ποδοσφαίρου, έχουν προγραμματίσει ευρεία σύσκεψη για το πρωί τη Πέμπτης, ώστε να συζητήσουν όλοι μαζί τη λειτουργία του VAR και να παρθούν οριστικές αποφάσεις, που θα τηρηθούν από όλους.

Πριν από λίγο, λοιπόν, ο υφυπουργός Αθλητισμού, διέψευσε και επίσημα το δημοσίευμα για επιθυμία του να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Περέιρα, αναφέροντας πως «το ρεπορτάζ είναι παντελώς ανυπόστατο».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Σε σημερινό της ρεπορτάζ, που αναπαράγεται ήδη από ιστοσελίδες, η εφημερίδα «Live Sport» καταγράφει υποτιθέμενη επιθυμία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για να έχει τετ α τετ με τον Μέλο Περέιρα και υποστηρίζεται, επιπλέον, ότι δεν δόθηκε «πράσινο φως» στον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή από τις υπερκείμενες αρχές.

Το ρεπορτάζ είναι παντελώς ανυπόστατο. Ο κ. Αυγενάκης ουδέποτε επιχείρησε να μιλήσει ή να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον κ. Περέιρα.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ως γνωστόν, συνεργάζεται θεσμικά, στενότατα και επανειλημμένως με τις FIFA/UEFA και τους εγχώριους θεσμικούς παράγοντες για προβλήματα του ποδοσφαίρου, που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Πολιτείας (ασφάλεια στα γήπεδα, αντιμετώπιση της βίας, προσυνεννοημένοι αγώνες).

Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, εντάσσεται και η ήδη δημοσιοποιημένη, για αύριο, ευρεία σύσκεψη στο Υφυπουργείο με θέμα «Εφαρμογή του συστήματος VAR στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Στη σύσκεψη είναι προγραμματισμένο να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των FIFA/UEFA, των ΕΠΟ/ΚΕΔ, της συμβαλλόμενης εταιρίας εγκατάστασης και λειτουργίας του VAR στην Ελλάδα, των 14 ΠΑΕ της Super League 1 καθώς και ο πρόεδρός της, της ΔΕΑΒ, της NOVA, της ΕΡΤ και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μεταξύ αυτών, μάλιστα, συμπεριλαμβάνονται και οι κ. Περέιρα και Μάριν της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΠΟ.

Η ψευδής πληροφορία, λοιπόν, για αποτυχημένη απόπειρα συνάντησης με τον κ. Περέιρα, προφανώς διακινείται από όσους ενοχλούνται με τις έως τώρα επιτυχημένες πρωτοβουλίες, τις ενέργειες και τις δράσεις του κ. Αυγενάκη, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο