Στα σκοινιά η «εξυγιαντική» ΕΠΟ από την ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ!

Σε αυστηρή επιτήρηση και για τα οικονομικά της Ομοσπονδίας που έχει «τινάξει στον αέρα» ο Γραμμένος. Τέλος στο «γλέντι» με τα λεφτά ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ!

Στα σκοινιά η «εξυγιαντική» ΕΠΟ από την ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ! | to10.gr

Ο Ολυμπιακός έκανε σοβαρές καταγγελίες, με στοιχεία και γεγονότα, με τις επιστολές του τόσο στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη όσο και σε ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ.

Η κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΠΟ ήταν ένας από τους βασικούς άξονες που στάθηκε ο Ολυμπιακός αποκαλύπτοντας πως χρήματα που έρχονται από την ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ και ο προορισμός του είναι γήπεδα και υποδομές, δίνονται από την ΕΠΟ του Γραμμένου για την μισθοδοσία και την πληρωμή των «χρυσοπληρωμένων» «παιδιών της εξυγίανσης»!

«Βαριές σκιές» πάνω από το ΠΑΟΚ-Ξάνθη (pics+vid)

Ο Γραμμένος που έχει φαλιρίσει την ΕΠΟ για να κάνει τα χατίρια των… εξυγιαντών αλλά και των ανθρώπων της προηγούμενης Κυβέρνησης αναγκάζεται να παίρνει χρήματα από την ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ για να καλύψει τις «τρύπες».

Στην σημερινή εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ η «εξυγιαντική» ΕΠΟ βρέθηκε στα σκοινιά ξανά από την ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ που πλέον για να είναι σίγουρη πως τα λεφτά που δίνει στην Ομοσπονδία δεν πάνε στους «εκλεκτούς» της «εξυγίανσης» αλλά σε υποδομές όπως πρέπει βάζει σε αυστηρή επιτήρηση και για το οικονομικό κομμάτι την Ομοσπονδία!

Όλα πλέον θα μπαίνουν σε μια σχετική πλατφόρμα που υπάρχει ώστε μέχρι το τελευταίο ευρώ που δίνεται να μπορεί να δικαιολογείται και κυρίως να γίνεται ξεκάθαρο πως δεν δαπανείται για άλλους λόγους.

Είναι χαρακτηριστικό πως ρωτήθηκαν οι άνθρωποι της ΕΠΟ από τους Ευρωπαίους πόσοι είναι οι υπάλληλοι της Ομοσπονδίας με τον Δέδε να απαντά πως έχουν φτάσει τους 101 διοικητικούς υπαλλήλους προσπαθώντας να δικαιολογήσει την μεγάλη αύξηση λέγοντας πως έχει αυξηθεί κατά 10% ο φόρτος εργασίας!

Αγραφιώτης κατά Δέδε και Βρακά!

Στην… σέντρα έβγαλε τους ανθρώπους της ΕΠΟ και ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Τάκης Αγραφιώτης. Αρχικά όταν ο Δέδες μίλησε για… 10% αυξημένο φόρτο εργασίας του είπε: «σταματήστε κύριε Δέδε, γιατί θα σας πιάσει η… sportdata για στημένες απαντήσεις» ενώ δεν γλίτωσε και ο Βρακάς.

Το γνωστό μέλος της… εξυγίανσης πρόσφατα είχε αφήσει υπονοούμενα για τον Ολυμπιακό με τον Αγραφιώτη να τον «στήνει στον τοίχο».

«Πείτε μας κύριε Βρακά, για αυτές τις δηλώσεις που κάνατε, πως ο Ολυμπιακός έτσι έχει συνηθίσει όλα τα χρόνια. Τι εννοείται; Για πείτε μας να ξέρουμε» ήταν η ερώτηση με τον Βρακά να χάνει τα λόγια του, και τον Γραμμένο να παρεμβαίνει για να τον σώσει…

H επίσημη ενημέρωση της ΕΠΟ

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρόντων του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Χέμπερτ Χούμπελ, του επικεφαλής των Υπηρεσιών Διακυβέρνησης των Ομοσπονδιών-Μελών της FIFA κ. Λούκα Νικόλα, του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο κ. Νικόλα ανέφερε: «Η παρουσία των FIFA και UEFA στην Ελλάδα, προς υποστήριξη της λειτουργίας της ΕΠΟ, και η οποία εκφράζεται τα τελευταία χρόνια μέσω της Επιτροπής Παρακολούθησης, του διορισμού των μελών της ΚΕΔ και την μόνιμη παρουσία του κ. Πετρ Φούσεκ, θα συνεχιστεί έως το τέλος Ιουλίου του 2020. Υπογραμμίζουμε την απόλυτη στήριξή μας στο σύστημα αυτό, έχουν την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη των FIFA και UEFA. Επίσης, και την αυτονομία και ανεξαρτησία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Δεν αλλάζει τίποτα ως τον Ιούλιο του 2020. Ο κ. Περέιρα, ο κ. Μαρίν και ο κ. Λιντμπεργκ απολαμβάνουν θεσμικά και προσωπικά απόλυτης εμπιστοσύνης και στήριξης στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει».
Η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε τόσο τις οικονομικές κατευθυντήριες γραμμές, όσο και το αναθεωρημένο οικονομικό σχέδιο δράσης 2019-2021.
Τα μέλη της Ε.Ε. ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο επιστολών των FIFA και UEFA, οι οποίες ανακοίνωσαν την απόφασή τους να απελευθερώσουν κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του Ελληνικού Ποδοσφαίρου μέσω των προγραμμάτων Forward και Hat Trick, καθώς και για τις προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρωθούν εφεξής, ώστε να υλοποιηθεί η εκταμίευση των χρημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό οι οικονομικές υπηρεσίες της ΕΠΟ θα αναδιαρθρωθούν και θα προχωρήσουν σε άμεσο εκσυγχρονισμό και αυτοματοποίηση των λειτουργιών και πληρωμών, καθώς και προσαρμογής σε νέα λογιστικά πρότυπα και πολιτικές, σε απόλυτη εναρμόνιση με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Το σχετικό σχέδιο δράσης θα υποβληθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου 2019.
Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA και UEFA κ. Πετρ Φούσεκ θα παρακολουθεί την υλοποίηση των προϋποθέσεων και θα εγκρίνει τις σχετικές διαδικασίες και εκταμιεύσεις, σε συνεργασία με Έλληνα ειδικό επί οικονομικών θεμάτων, που θα επιλέξουν οι διεθνείς φορείς.
«Παρουσιάζεται μια μεγάλη πρόκληση. Το όλο πακέτο πρέπει να ληφθεί ως θετική εξέλιξη, δίνεται στην ΕΠΟ η δυνατότητα να εξαντλήσει την βοήθειά των FIFA και UEFA, εφόσον εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις. Πρόκειται για καλό νέο και μια ευκαιρία για το μέλλον της ΕΠΟ. Ο κ. Φούσεκ έχει κομβικό ρόλο στην ολοκλήρωση του έργου», συμπλήρωσε ο κ. Νικόλα.
Η χρηματοδότηση της ΕΠΟ από το πρόγραμμα Forward της FIFA επαναρχίζει μετά από διακοπή 3 ετών και αφορά σε προγράμματα διοίκησης και ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους οι κ.κ. Χέμπερτ Χούμπελ, Λούκα Νικόλα, Μάριος Γεωργίου, καθώς και ο κ. Πετρ Φούσεκ, συναντήθηκαν με τα μέλη της ΚΕΔ και τον κ. Βίτορ Μανουελ Ντε Μέλο Περέιρα, ενώ είχαν μακρά συνεργασία χθες και σήμερα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Ευάγγελο Γραμμένο και τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Αλέξη Δέδε.

Η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. έλαβε σήμερα επίσης τις παρακάτω αποφάσεις.

Θα υποβληθεί στην UEFA εκδήλωση ενδιαφέροντος για την διοργάνωση του τελικού του UEFA Europe Conference League του 2022 ή του 2023, στο Ηράκλειο Κρήτης (Παγκρήτιο Στάδιο).

Ενέκρινε τον Κανονισμό Αδειοδότησης της περιόδου 2020-21, βάσει της εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Ενέκρινε το επικαιροποιημένο στρατηγικό πλάνο αντιμετώπισης των προσυνεννοημένων αγώνων.

Ενέκρινε τη δημιουργία σώματος παρατηρητών της ΕΠΟ, κατόπιν πρότασης της Επιτροπής Ασφάλειας και Γηπέδων και μετά από συνεργασία της με την Super League 1, προκειμένου να αποφασιστούν τα κριτήρια επιλογής τους. Με τη δημιουργία του σώματος, θα λειτουργήσει και αντίστοιχο μητρώο παρατηρητών.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο