Εθνική: Δέλλας, Ουζουνίδης και… Χιμένεθ

Τον επόμενο προπονητή αναζητούν στην ΕΠΟ προσπαθώντας να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές της... εξυγίανσης. Δεδομένη η απομάκρυνση του Άγγελου Αναστασιάδη.

Εθνική: Δέλλας, Ουζουνίδης και… Χιμένεθ | to10.gr

Είναι αλήθεια πως ο Βαγγέλης Γραμμένος πίστευε πως θα μπορέσει να περάσει ένα ήρεμο καλοκαίρι. Πως κουτσά-στραβά ο Άγγελος Αναστασιάδης θα μπορέσει να οδηγήσει την Εθνική μας σε νίκη επί της Αρμενίας και θα πάρει παράταση για τον Σεπτέμβριο και τα επόμενα παιχνίδια για τα προκριματικά του Euro 2020.

Δυστυχώς, πρώτα για την Εθνική μας βεβαίως, και μετά και για τον ίδιο τον Γραμμένο βρίσκεται ξανά σε δύσκολη θέση. Για να δει τι ακριβώς θα συμβεί με την Εθνική και ποιες αποφάσεις θα… υπερισχύσουν. Ως γνωστόν άλλωστε δεν αποφασίζει ουσιαστικά αυτός. Μαθαίνει και αυτός τις αποφάσεις. Αν μάλιστα δεν είχε ξεσπάσει «εμφύλιος» με τον Αναστασιάδης και τους παλιούς της Εθνικής ίσως να μην χρειαζόταν να γίνει απολύτως τίποτα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η κατάσταση όμως ξέφυγε, και το χειρότερο για τον Γραμμένο, ο ΠΑΟΚ δεν ελέγχει πλέον την ΕΠΟ όπως την έλεγχε πριν την εκλογή του Λυσάνδρου στην Σούπερ Λίγκ. Το μόνο σίγουρο πια είναι πως στα ματς του Σεπτεμβρίου προπονητής της Εθνικής δεν θα είναι ο Αναστασιάδης.

Ποιος θα είναι θα φανεί στην πορεία απο την εσωτερική διαμάχη της… εξυγίανσης. Βορράς και Νότος, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα αναμετρηθούν και σε αυτό το θέμα με ότι αυτό συνεπάγεται για την Εθνική μας που πέφτει και αυτή «θύμα» της «σκοτεινής εποχής» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Απο την πλευρά του Νότου πάντως το όνομα που προβάλλεται είναι αυτό του Τραϊανού Δέλλα. Έλληνας προπονητής που ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει Εθνική καθώς ήταν βασικό μέλος της Εθνικής μας στην Πορτογαλία. Συνάμα στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Απο την άλλη είναι αλήθεια πως η λογική να πάει σε Έλληνα προπονητή ξανά η Εθνική δεν δείχνει και ιδιαίτερα συνετή.

Για αυτό και είναι πιθανό να αναζητηθεί λύση από το εξωτερικό. Οι ξένοι άλλωστε βρίσκουν τον τρόπο τις περισσότερες φορές. Ακόμη και ο Σκίμπε που τελικά απολύθηκε μπόρεσε στα προκριματικά για το Μουντιάλ της Ρωσίας να κάνει ξανά ομάδα την Εθνική και να φτάσει μέχρι τα μπαράζ. Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως ακούστηκε και η περίπτωση του Χιμενεθ με την λογική ότι ξέρει καλά την ελληνική πραγματικότητα και ταιριάζει στο στυλ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Το σίγουρο είναι πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν η σύσκεψη στην ΕΠΟ σήμερα δεν θα φέρει τελικές εξελίξεις. Σύντομα πάντως θα μπει τέλος στην εποχή Αναστασιάδη που επέλεξαν οι «δικοί του» του Γραμμένου με τα καταστροφικά αποτελέσματα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο