Σωκράτης: «Δεν αξίζουμε να βρεθούμε πουθενά, πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις»

Ο αρχηγός της Εθνικής, Σωκράτης Παπασταθόπουλος τοποθετήθηκε για όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες στην Εθνική, λέγοντας ατάκες που σίγουρα θα συζητηθούν…


Σωκράτης: «Δεν αξίζουμε να βρεθούμε πουθενά, πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις» | to10.gr

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος εμφανίστηκε… σκασμένος μετά την ήττα από την Αρμενία με 3-2 στο ΟΑΚΑ. Ο αρχηγός της Γαλανόλευκης μίλησε έξω από τα δόντια και παραδέχτηκε ότι η ατμόσφαιρα και η όλη κατάσταση είναι το λιγότερο προβληματική.

Χαρακτηριστικά δήλωσε πως υπάρχει η ανάγκη αλλαγών, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να μείνει ο ίδιος εκτός ομάδας, παίρνοντας ως πιο έμπειρος το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σωκράτη στην Cosmote TV:

Για την εικόνα που δείχνει η Εθνική στα προκριματικά: «Είναι μια κατάσταση, που έχει ξεκινήσει να υπάρχει εδώ και καιρό. Αναλαμβάνω σήμερα την ευθύνη για όλα τα παιδιά, εγώ είμαι υπεύθυνος. Τώρα τι να σας πω, να κοιτάξουμε μπροστά; Δεν υπάρχει αυτό. Απλά θα σας πω, ότι αναλαμβάνω την ευθύνη».

Για τις επιλογές παικτών και την κατάρτιση της αρχικής 11άδας: «Δε θα σας μιλήσω για τον προπονητή, αυτά είναι θέματα, για τα οποία δε θέλω να μιλήσω αυτή τη στιγμή και δεν αρμόζει στη θέση μου. Εγώ μπαίνω στην πλευρά των παικτών. Έγιναν τραγικά λάθη, που είναι δύσκολο να εξηγηθούν και από εμάς. Αν δούμε τα γκολ, είναι γκολ για παιδική χαρά. Όλο αυτό είναι μια μεγάλη ευθύνη που πρέπει να αναλάβουμε οι μεγαλύτεροι με πρώτο εμένα. Την αναλαμβάνω και είναι το μόνο που μπορώ να πω».

Για την τεράστια πίεση που υπάρχει: «Ίσως μεγάλη πίεση, ίσως να μην υπάρχει ανάλογη με αυτή που πρέπει. Είναι μια κατάσταση που δεν εξηγείται, πράγματα που είναι δύσκολο να εξηγήσεις. Έχω κουραστεί να έρχομαι να λέω τα ίδια και τα ίδια μπροστά στην κάμερα. Για ό,τι έγινε σήμερα στο κομμάτι των παικτών αναλαμβάνω όλη την ευθύνη και οποιοσδήποτε θέλει να πει κάτι, ας το πει σε μένα. Σε αυτή την ομάδα υπάρχουν μικρά παιδιά χωρίς εμπειρία, μπορεί να μην έχουμε και το επίπεδο που αρμόζει στην Εθνική. Ίσως κι εγώ μπορεί να μην μπορώ να δώσω αυτά που πρέπει».

Για την επόμενη μέρα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι ώρα να πω κάτι παραπάνω, θα το ήθελα κι εγώ πολύ, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι η στιγμή. Για τα προκριματικά δεν νομίζω, ότι έχουμε τύχη, σαν εικόνα δεν αξίζουμε να πάμε πουθενά. Στα προηγούμενα προκριματικά έγινε καλή προσπάθεια, χάσαμε στο μπαράζ από μια ομάδα καλύτερη από μας, αλλά τουλάχιστον παλέψαμε. Τώρα σε αυτά τα προκριματικά και σε αυτά τα 2 παιχνίδια χάσαμε με τα χέρια κάτω. Όταν παίζουμε με ομάδα σαν την Αρμενία και πρέπει να φας 2-3 γκολ ακόμη, δεν αξίζουμε να βρεθούμε πουθενά».

Για το αν θέλει να πει κάτι στον Τύπο: «Όχι δεν έχω να πω κάτι στον Τύπο. Για ό,τι θέλετε αναλαμβάνω την ευθύνη, πιστεύω ότι θα υπάρξουν και πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις, δε γνωρίζω πράγματα αλλά για τα ποδοσφαιρικά θέματα ο πρόεδρος είναι υπεύθυνος».

Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο