Οι 5 ακριβότερες μεταγραφές Ελλήνων παικτών

Τα ποσά που δαπανώνται πλέον στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχουν «ξεφύγει». Ο κανόνας επιβεβαιώνεται ως ένα βαθμό και από τα ποσά που έχουν δοθεί και για Έλληνες παίκτες. Παρακάτω παρουσιάζονται οι 5 ακριβότεροι Έλληνες.


Οι 5 ακριβότερες μεταγραφές Ελλήνων παικτών | to10.gr

*ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

Οι Έλληνες παίκτες απολαμβάνουν της εκτίμησης των ομάδων του εξωτερικού, ενώ συχνά πυκνά βρίσκονται στα «ραντάρ» τους.

Τα ποσά που δαπανώνται πλέον στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχουν ξεφύγει και αυτό φαίνεται και από τα ποσά που έχουν δοθεί για Έλληνες παίκτες. Χρήματα που μέχρι πριν μια δεκαετία δε φανταζόταν κανείς ότι μπορούν να δοθούν.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού κατέχει πλέον το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής Έλληνα ποδοσφαιριστή καθώς η αγορά του από τη Ρόμα στοίχισε στην Νάπολι 36 εκατομμύρια ευρώ. Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός, πρώην παίκτης των Θρασύβουλου και ΑΕΚ, βρισκόταν πιο κάτω στη λίστα αυτή καθώς το 2014 πουλήθηκε από τον Ολυμπιακό στη Ρόμα έναντι 13 εκατομμυρίων ευρώ.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Ο Έλληνας φορ κρατούσε το ρεκόρ ακριβότερης μεταγραφής για περίπου 2 χρόνια βάσει της συμφωνίας που είχε κάνει η Μαρσέιγ για να τον αποκτήσει από την Μπενφίκα με 27.500.000 ευρώ. Η διοίκηση του γαλλικού συλλόγου πρότεινε 15 εκατομμύρια για το 50% των δικαιωμάτων του, συν άλλα 12.5 σε περίπτωση που στα επόμενα 2 χρόνια δεν βρισκόταν κάποια ομάδα να πληρώσει στους «Λουζιτανούς» κάποιο ποσό για εκείνον.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΕΤΣΟΣ

Ο Ρέτσος έκανε μια αρκετά γεμάτη χρονιά τη σεζόν 2016-2017 με 34 εμφανίσεις στον Ολυμπιακό. Η Λεβερκούζεν τότε πείθεται από τις εμφανίσεις του και πλήρωνει στους Πειραιώτες 20 εκατομμύρια, συν 2 ακόμα με τη μορφή μπόνους.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Σωκράτης βρίσκεται στο Ντόρτμουντ ήδη 5 χρόνια. Έχοντας περάσει από συλλόγους όπως η Τζένοα, η Βέρντερ Βρέμης και φυσικά η Μίλαν αποτελεί των ηγέτη της άμυνας των Βεστφαλών.

Όταν όμως προκύπτει ενδιαφέρον από την πλευρά της Άρσεναλ, ο παίκτης κρίνει ότι έχει προσφέρει όσο μπορούσε στην Μπορούσια, ψάχνει νέες προκλήσεις και ζητάει από τη διοίκηση να τον πουλήσει. Η διοίκηση εκτιμώντας και την προσφορά του στο σύλλογο, ικανοποιεί το αίτημα του και ο παίκτης μετακομίζει στο Λονδίνο έναντι 16 εκατομμυρίων ευρώ καθιστώντας τον μία από τις ακριβότερες μεταγραφές Ελλήνων παικτών.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Ο παίκτης βρίσκεται για δεύτερη φορά στη λίστα καθώς οι πολύ καλές του εμφανίσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού και η έλλειψη γκολ στη Φούλαμ, οδήγησε την αγγλική ομάδα να καταβάλλει το Γενάρη του 2014 15,2 εκατομμύρια ευρώ στους «ερυθρολεύκους» για την απόκτησή του, κάνοντας τον τότε τον πιο ακριβό Έλληνα ποδοσφαιριστή ρεκόρ που καταρρίφθηκε αργότερα.

ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΣΕ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ ΡΟΜΑ ΝΑΠΟΛΙ 36.000.000
ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΜΑΡΣΕΪΓ 27.500.000
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΕΤΣΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 22.000.000
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥΛΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΑΡΣΕΝΑΛ 16.000.000
ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΦΟΥΛΑΜ 15.200.000
ΣΥΝΟΛΟ 116.700.000

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο