Κούδας: «Οι φασίστες δεν είναι άνθρωποι, είναι κτήνη»

Ο θρυλικός Γιώργος Κούδας μίλησε στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» της ΕΡΤ για τη συμμετοχή του στην πρωτοβουλία το «Παρατηρητήριο Ενάντια στη Φασιστική Βία και τον Ρατσισμό».


Κούδας: «Οι φασίστες δεν είναι άνθρωποι, είναι κτήνη» | to10.gr

Με πολύ «δυνατές» ατάκες εκφράστηκε ο «θρύλος» του Δικέφαλου του Βορρά, σε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία έκανε ένα ταξίδι στο παρελθόν και μοιράστηκε προσωπικά του βιώματα και ιστορίες με βάση τις θέσεις του απέναντι στον φασισμό.

Μεταξύ άλλων ανέφερε στην εκπομπή της ΕΡΤ:

«Είχα δύο εξαιρετικούς γονείς, ιδιαίτερα ο πατέρας μου με γαλούχησε με πράγματα και ιδανικά για τη ζωή. Ο πατέρας μου είχε βιώσει το φασισμό, γλίτωσε στο παρά πέντε, όταν έμπαιναν τα στρατεύματα στη Γερμανία, από στρατόπεδο συγκέντρωσης. Όταν του έλεγα, “μπαμπά αυτοί δεν είναι άνθρωποι;”, “όχι”, μου έλεγε, “αγόρι μου, δεν είναι άνθρωποι, ο Θεός δεν τους έπλασε ανθρώπους, τους έπλασε κτήνη»

«Δεν χωράει ούτε ο ρατσισμός, ούτε η βία, ούτε όλα αυτά που γίνονται σήμερα στο ποδόσφαιρο, εγώ με αυτές τις αρχές γαλουχήθηκα. Αν βγάλεις ένα γράμμα, ο αθλητισμός γίνεται αθλητισμός. Αν υπάρχει αγάπη για τον πλησίον σου, μπορείς να τον φέρεις κοντά σου και να του πεις ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία σήμερα και ότι πρέπει να βλέπουμε το μέλλον με αγάπη, αν δεν συμπορευτούμε, αν δεν κατανοήσουμε αυτά που μας κάνουν κακό και σαν λαό και σαν ανθρώπους, δεν έχουμε μέλλον».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο